Translate

Wednesday, March 31, 2021

Perawat didakwa cabul dua wanita

 

MARANG - Seorang pengamal perubatan alternatif yang menggelarkan dirinya ustaz didakwa di Mahkamah Majis tret di sini semalam atas per tuduhan mencabul dua wanita yang merupakan pesakitnya.

Tertuduh, Rulam Akbal Abd. Manan, 52. bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas tiga pertuduhan yang dihada pinya di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda.

Mengikut pertuduhan pertama, bapa lapan anak itu didakwa melakukan perbuatan terkutuk tersebut ke atas se orang wanita berusia 31 tahun di sebuah rumah di Kuala Be. rang. Hulu Terengganu pada pukul 8.30 malam, 22 November lalu.

Rulam Akbal turut didakwa mencabul mangsa sama di sebuah rumah lain di Tepoh, Kuala Nerus pada pukul 2.30 petang. 24 November lalu.

Bagi pertuduhan ketiga, peniaga itu didakwa mencabul seorang lagi wanita berusia 25 tahun di sebuah rumah di Kuala Berang pada pukul 2 petang 9 September 2018.

Pendakwaan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan atau dua daripada hukuman tersebut.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM12.000 bagi tiga pertuduhan tersebut. Kes disebut semula pada pada 22 Februari tahun depan.

Akhbar sebelum ini melaporkan seorang pengamal perubatan alternatif ditahan bagi membantu siasatan kera na mencabul seorang jurujual wanita yang juga pesakitnya.

Seorang lagi mangsa tampil melaporkan kejadian sama yang menimpa dirinya selepas membaca laporan mengenai penahanan lelaki tersebut.

Dalam kejadian itu, pengamal perubatan alternatif tersebut mendakwa mangsa terkena buatan orang sebelum mencabul dua wanita itu semasa proses merawat.

No comments:

Post a Comment