Translate

Saturday, March 27, 2021

Bawa anak demam lepas gian

 MARANG - Demi melepaskan gian, seorang bekas tentera sang gup membawa anak bongsunya ke sarang penagihan dadah di kawasan pinggir sungai berham piran Kampung Gemuroh, Bukit Payung di sini semalam.

Begitupun, tindakannya mem bawa anak lelaki berusia enam tahun membawa padah apabila mereka diberkas bersama 25 lelaki lain dalam serbuan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) yang bermula pukul 7 pagi.

Lelaki berusia 39 tahun itu memberitahu, dia terpaksa membawa anaknya yang demam itu dan memaklumkan kepada isteri yang sedang bekerja konon nya ke kedai untuk membeli makanan.

Dia juga mendakwa telah meminta kawannya menjaga anaknya di luar kawasan belu kar berhampiran sungai terse but sementara dia melepaskan gian sebelum kawasan itu telah diserbu pasukan penguat kuasa AADK.

Lelaki yang kini menganggur mengaku mula terjebak dengan najis dadah sejak tiga tahun dan mendakwa pada asalnya bertu juan mengubati kesalahan sakit belakang ekoran terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Sementara itu, Ketua Pegawai AADK Marang. Roslina Awang berkata, serbuan yang berakhir 2 petang itu berjaya memberkas 26 lelaki disyaki penagih dadah berusia dalam lingkungan 26 hingga 58 tahun.

Beliau berkata, ujian urin mendapati kesemua suspek positif jenis opiat dan pil kuda. 

"Kesemua suspek direman selama 14 hari bagi membantu sia satan mengikut Seksyen 31 Akta Penagih 1983 dan Seksyen 62 akta sama," jelasnya.

No comments:

Post a Comment