Translate

Tuesday, August 31, 2021

Nur Husna derita usus tersumbat rayu bantuan

 DUNGUN - Hati ibu bapa mana yang tidak keruan apabila bayi perempuan mereka yang baru berusia 10 bulan menderita penyakit usus.

Shakur Ismail, 36, berkata, Nur Nadia Husna menghadapi masalah usus besar tersumbat sehingga menyukarkannya untuk membuang air besar sejak berusia sebulan.

"Pembedahan untuk menebuk perut Nur Husna bagi membentuk saluran keluar najis yang menelan belanja RM16,818 telah dilakukan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) tiga minggu lalu," katanya kelmarin.

Shakur yang mempunyai dua lagi anak perempuan berusia empat dan tujuh tahun berkata, Nur Husna yang baru belajar merangkak kini perlu memakai beg stoma pada bahagian perut.

Tukang rumah itu berkata, anak bongsunya dijadual menjalani pembedahan membetul kan semua saluran usus besar tidak lama lagi.

"Saya masih belum dimaklum kan berhubung kos pembedahan susulan tersebut tapi pasti saya tidak mampu untuk membia yainya apatah lagi sudah lebih dua bulan saya tidak bekerja kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD)," katanya.

Shakur berkata, dia dan isteri, Latifah Harun, 28, amat mengharapkan simpati ramai derul masa depan anak mereka.

Orang ramai boleh menghulurkan sumbangan menerusi akaun bank, 1100441000112649 (Bank Simpanan Nasional) atau menghubungi Shakur di talian 017-9522 192.

No comments:

Post a Comment