Translate

Tuesday, June 25, 2019

Status Camilo buat TFC I pening

TERENGGANU FC I (TFC I) semakin buntu berhubung khidmat pemain import baharu, Luis Gustavo Camilo yang masih belum dapat digunakan biarpun telah hampir sebulan ditandatangani.

Pengurus Pasukan TFC I, Ahmad Shahrizal Yahya berkata, setakat ini, Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) masih belum memberi pelepasan terhadap Sijil Perpindahan Antarabangsa (ITC) Camilo yang berasal dari Brazil.

“Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) berusaha sebaik mungkin untuk memastikan Camilo tiba seawal mungkin bagi memperkuatkan lagi benteng pertahanan pasukan, namun sehingga kini isu ITC tersebut masih belum selesai.

“Dia bakal terlepas lagi beberapa aksi Liga Super termasuk pertembungan de­ngan Kuala Lumpur di laman sendiri pada lusa (esok),” katanya kepada Kosmo! di Kuala Terengganu semalam.

Sebelum ini, Camilo yang dikenali sebagai The Thanker dipilih menggantikan Igor Zonjic dari Serbia yang telah digugurkan pada jendela perpindahan pertengahan musim Liga Malaysia pada akhir bulan lalu.

Ahmad Shahrizal memberitahu, beliau tidak menolak kemungkinan skuad Penyu akan menggunakan khidmat pemain pertahanan import, Serhii Andrieiev yang beraksi dengan pasukan pelapis, TFC II bagi mengatasi kekosongan ditinggalkan Camilo pada aksi menentang Kuala Lumpur.

Bagaimanapun, beliau menyerahkan kepada percaturan pengendali sementara TFC I, Nafuzi Mohd. Zain untuk penentuan akhir pemilihan Andrieiev yang berasal dari Ukraine bagi perlawanan berkenaan.

“Saya minta para pemain TFC I yang sedia ada terus kekal fokus bagi mempamerkan prestasi sebenar dalam menghadapi baki lima perlawanan Liga Super.

“Saya percaya jika mampu mencatat kemenangan maksimum sebelum penghujung liga, kita mampu membaiki pencapaian berada di tempat kelima Liga Super pada musim lalu,” katanya.

No comments:

Post a Comment