Translate

Sunday, June 30, 2019

Pramugara, kekasih ditahan disyaki pecah masuk kedai dobi

KUALA TERENGGANU - Seorang pramugara sebuah syarikat penerbangan dan teman wanitanya ditahan reman selama empat hari sehingga Jumaat ini bagi membantu siasatan kes pecah masuk sebuah kedai dobi layan diri di Gong Badak, Kuala Nerus minggu lalu.

Perintah reman itu dibenarkan Pendaftar Mahkamah Sesyen/Majistret Kuala Terengganu, Roszita Md. Saad di sini hari ini.

Sebelum ini, kedua-dua suspek yang masing-masing berusia 39 dan 32 tahun ditahan di Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor pada pukul 1.35 petang semalam.

Mereka disyaki melakukan jenayah memecah masuk sebuah kedai dobi layan diri 24 jam di Gong Badak, Kuala Nerus pada pukul 7.29 pagi, Jumaat lalu.

Kejadian yang menyebabkan kerugian kira-kira RM30,000 hanya disedari pemiliknya apabila dimaklumkan salah seorang pelanggannya yang terlihat kesan berlubang pada dinding berhampiran sebelah salah sebuah mesin basuh automatik di kedai dobi layan diri terbabit kira-kira sejam kemudian.

Pemeriksaan lanjut juga menjumpai kesan umpilan pada mesin menukar token selain wang tunai dianggarkan RM1,000 didalamnya turut lesap disyaki dilarikan kedua-dua suspek. - K! ONLINE

No comments:

Post a Comment