Translate

Thursday, August 15, 2019

Nelayan tikam bekas isteri dipenjara tiga tahun

BESUT - Tindakan seorang nelayan bagaikan 'gila talak' menikam bekas isterinya dengan pemutar skru kerana enggan rujuk kembali dengannya semalam berbalas apabila dia dihukum penjara tiga tahun oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini.

Majistret Norshuzianna Shakilq Raja Mamat menjatuhkan hukuman demikian selepas tertuduh,  Che Mohd. Azlan Muda, 31, yang berasal dari Kuala Besut dekat sini membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan dibacakan.

Berdasarkan pertuduhan, Che Mohd. Azlan didakwa mencederakan Hidayah Ismail, 28, di sebuah kedai makan di Pantai Air Tawar dekat sini pada pukul 4 petang, 24 Julai lalu.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum tiga tahun, denda, sebatan atau mana-mana dua daripadanya jika sabit kesalahan.

Kosmo! Online semalam melaporkan Che Azlan yang melarikan diri selepas menyerang bekas isterinya berjaya ditangkap polis di Jalan Cawat, Kuala Besut dekat sini pada pukul 6.30 petang semalam.

Difahamkan tertuduh dan bekas isterinya yang mempunyai seorang anak perempuan berusia empat tahun telah bercerai di Mahkamah Syariah Besut di sini dua tahun lalu selepas lima tahun mendirikan rumah tangga. - K! ONLINE

No comments:

Post a Comment