Translate

Tuesday, December 28, 2021

UniSZA hantar misi pasca banjir ke Selangor

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KUALA NERUS – Universiti Sultanah Zainal Abidin (UniSZA) melancarkan misi bantuan untuk membantu keluarga pelajarnya yang terlibat dengan bencana di Selangor.

Pemangku Naib Canselor UniSZA, Prof. Dr Fadzli Adam berkata, seramai 68 orang daripada 139 pelajar yang terjejas banjir tersebut menetap di Selangor.

“Seramai 40 orang daripada pelajar kami yang tinggal di Selangor terjejas teruk dengan banjir khususnya yang berada di daerah Klang, Shah Alam, Kuala Langat dan Hulu Langat.

“Sehubungan itu, UniSZA ambil inisiatif melakukan misi pasca banjir membersihkan rumah keluarga pelajar terlibat dan sekitarnya,” katanya selepas melepaskan misi bantuan banjir di kampus UniSZA di sini hari ini.

Fadzli berkata, selain membersihkan kediaman, misi tersebut turut menyediakan bantuan kewangan dan makanan terhadap mangsa banjir berkenaan.

Tambah beliau, misi bantuan banjir itu melibatkan 100 sukarelawan terdiri daripada kakitangan dan pelajar UniSZA.

“Mereka akan menyertai misi bantuan banjir selama tiga hari sehingga lusa dengan melibatkan logistik seperti dua buah bas, tiga van, tiga kenderaan pacuan empat roda dan sebuah lori,” katanya. – K! ONLINE

No comments:

Post a Comment