Translate

Friday, December 1, 2023

PRK Parlimen Kemaman: 70 peratus dijangka keluar mengundi

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KEMAMAN – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyasarkan 70 peratus daripada 141,790 pengundi yang layak akan keluar mengundi pada hari pengundian, esok.

Pengerusi SPR, Tan Abdul Ghani Salleh berkata, sasaran itu berdasarkan peratus keluar mengundi di kawasan Parlimen sama pada Pilihan Raya Negeri ke-15 (PRN15) yang dilaksanakan pada 12 Ogos lalu.

“Faktor cuaca dan pengundi luar yang dijangka tidak ramai pulang kerana faktor bajet juga mungkin akan mempengaruhi peratusan keluar mengundi esok.

“Apapun kita berharap peratusan keluar mengundi dapat ditingkatkan kepada 70 peratus,” katanya di Dewan Berlian Utama, Majlis Perbandaran Kemaman (MPK) di sini hari ini.

Beliau ditemui selepas memantau persiapan terakhir Pilihan Raya Kecil (PRK) Kemaman di pusat pengumpulan undi terbabit.

Dalam perkembangan sama, Abdul Ghani menasihatkan pengundi agar keluar mengundi awal memandangkan cuaca pada hari pengundian diramal hujan.

Tambah beliau, persiapan rapi telah dilakukan bagi menghadapi kemungkinan banjir terutama di pusat-pusat pengundian di seluruh kawasan Parlimen ini.

“Keputusan PRK Parlimen Kemaman dijangka boleh diumumkan secara rasmi selewat-lewatnya pada pukul 9.30 malam,” katanya. – KOSMO! ONLINE


No comments:

Post a Comment