Translate

Saturday, December 31, 2022

Pemuda mati lemas terjatuh Sungai Berang

Oleh MOHD AZLI ADLAN

HULU TERENGGANU – Seorang lelaki maut akibat lemas selepas dipercayai terjatuh di Sungai Berang berhampiran Jambatan Kampung Pengkalan Ajal di sini hari ini.

Mangsa, Muhammad Haikal Naim Muktar, 20, yang dipercayai menghidap penyakit sawan dikatakan telah tergelincir ketika berdiri di tebing sungai berkenaan pada pukul 8.30 pagi.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Hasmeera Hassan berkata, mangsa yang menetap tidak jauh dari lokasi kejadian kemudiannya dibawa arus deras.

“Mayat mangsa telah tersangkut pada akar pokok kira-kira 20 meter dari lokasi kejadian. Dua penduduk kampung yang ke lokasi kejadian untuk memukat ikan kemudiannya menemui mayat mangsa kira-kira pukul 12.30 tengah hari,” katanya di sini hari ini.

Hasmeera berkata, mayat Muhammad Haikal  kemudiannya dibawa ke tebing sungai sebelum dihantar ke Unit Forensik Hospital Hulu Terengganu untuk tindakan lanjut.

Beliau berkata, setakat ini, tiada unsur jenayah ditemui dan kematian mangsa diklasifikasikan sebagai kematian mengejut. – KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment