Translate

Saturday, October 2, 2021

'Hasrat jumpa ibu tidak kesampaian'

 

Oleh MOHD. AZLI ADLAN

HULU TERENGGANU - Hasrat seorang suri rumah untuk menziarah ibunya di Dungun ber sama keluarganya tidak kesa mpaian apabila dia maut dalam kemalangan di Kilometer (KM) 380.5, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Ajil di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 10.15 pagi itu, mangsa, Nurshahyda Mohd. Zaki, 29, meninggal dunia di lokasi ke jadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berka- ta, sewaktu kejadian, Nurshahyda bersama suami, Ahmad Rakeymi Hafey Roslam, 29, dan anak mereka, Nur Ammara Safiyya, lima bulan dalam perjalanan ke rumah ibunya di Kampung Tanjung Pagar, Dun- gun dari rumah mereka di Kam- pung Saujana, Setiu.

"Sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger dinaiki mereka tiba-tiba dirempuh kenderaan pelbagai guna (MPV), Toyota Estima yang di pandu seorang remaja lelaki berusia 19 tahun.

"Sebelum kejadian, kenderaan Toyota Estima yang di pandu pelajar Institusi penga jian tinggi di Dungun tersebut dikatakan cuba memotong kenderaan Ford Ranger dinaiki mangsa sebelum hilang kawa lan lalu terbabas," katanya di sini semalam.

Mohd. Adli berkata, Toyota Estima dipandu remaja terse but kemudiannya merempuh sisi kiri kenderaan dinaiki Nurshahyda dan keluarganya.

"Mangsa yang berada di tempat duduk penumpang ha dapan meninggal dunia akibat kecederaan parah di bahagian kepala, manakala suami dan anak mangsa serta remaja berkenaan tidak mengalami sebarang kecederaan.

"Mayat mangsa (Nurshahy da) telah dihantar ke Unit Forensik, Hospital Hulu Terengganu di sini untuk dibedah siasat," katanya.

Mohd. Adli berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment