Translate

Friday, October 22, 2021

Aliran LPT 2 masih terkawal, lebih banyak pergerakan keluar

 

  • Oleh MOHD AZLI ADLAN

KUALA NERUS – Pergerakan kenderaan yang memasuki Terengganu melalui Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) masih normal sehingga pukul 12 tengah hari tadi.

Sebaliknya tinjauan di Plaza Tol Kuala Terengganu di Gemuroh di sini mendapati lebih banyak kenderaan pengguna tempatan melakukan pergerakan keluar sehingga menimbulkan sedikit kesesakan di plaza tol.

Kebanyakan mereka yang berasal dari daerah ini, Setiu dan Besut serta sebahagian selatan Kelantan mengambil kesempatan cuti hujung minggu pada hari ini untuk bersiar-siar atau menziarahi saudara mara di selatan Terengganu atau merentas negeri ke Pahang dan Lembah Klang.

Begitupun, bilangan kenderaan yang memasuki Terengganu dijangka akan meningkat sedikit demi sedikit menjelang petang ini berikutan perantau dijangka akan memulakan perjalanan ke kampung halaman selepas waktu kerja.

Petugas LPT2 didapati sedang membuat persiapan menghadapi penambahan bilangan kenderaan termasuk meletakkan kon keselamatan berhampiran kawasan plaza tol. – K! ONLINE

No comments:

Post a Comment