Translate

Monday, November 21, 2022

PRU15: Balu Menteri Besar Terengganu naik ambulans untuk mengundi

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

MARANG – Keuzuran menderita penyakit saraf tidak menjadi halangan buat seorang wanita warga emas berusia 89 tahun untuk menunaikan tanggungjawab mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) ini.

Fatimah Ismail yang merupakan balu Menteri Besar Terengganu keenam, Allahyarham Mohd. Daud Samad begitu bersemangat ke pusat pengundian, Sekolah Kebangsaan Rusila di sini dengan menaiki ambulans.

Wanita kepada 13 anak, 32 cucu dan lebih 100 cicit yang menderita penyakit saraf sejak lima tahun lalu tiba di pusat mengundi itu dengan ditemani salah seorang anaknya pada pukul 11 pagi.

“Penyakit saraf yang saya hadapi sejak tahun 2017 menyebabkan pergerakan terbatas namun ia bukan alasan tidak menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi.

“Ini bukan kali pertama saya ke pusat mengundi dengan ambulans. Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) pada tahun 2018 pun sama,” katanya ketika ditemui di SK Rusila di sini hari ini.

Suami Fatimah iaitu Allahyarham Mohd. Daud pernah menjadi Menteri Besar Terengganu antara tahun 1959 hingga 1961.

Wanita warga emas yang menetap di Kampung Rusila berkata, beliau begitu memahami kepentingan mengundi pada pilihan raya umum. – KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment