Translate

Monday, May 30, 2016

PRK Sungai Besar, Kuala Kangsar dijangka 'panas'

KUALA TERENGGANU - Kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar yang bakal bermula selepas hari penamaan calon pada 5 Jun depan dijangka berlangsung hangat dan tegang.
Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata, di kawasan Sungai Besar sahaja, sekurang-kurangnya 50 kawasan 'panas' yang berpotensi berlaku kekecohan telah dikenalpasti.
"Seramai 7,000 anggota polis akan dikerahkan untuk bertugas untuk membantu kelancaran kedua-dua PRK terbabit sepanjang kempen pilihan raya yang bermula Ahad ini.
"Oleh kerana kita menjangkakan PRK Sungai Besar lebih 'panas', seramai 5,000 anggota polis akan ditempatkan di situ manakala selebihnya di Kuala Kangsar," katanya kepada pemberita sebagai mengulas persiapan Polis Diraja Malaysia (PDRM) menghadapi kedua-dua pilihan raya terbabit.
Terdahulu beliau ditemui selepas merasmikan penutupan Majlis Tilawah al-Quran PDRM peringkat kebangsaan yang turut dihadiri Ketua Polis Terengganu, Datuk Rosli Ab. Rahman di Dewan Besar, Wisma Darul Iman di sini hari ini. - K! ONLINE

No comments:

Post a Comment