Translate

Sunday, November 7, 2021

2,000 kunjungi Zoo Mini Kemaman setiap hari

KEMAMAN - Zoo Mini Kemaman di sini kembali meriah dengan kehadiran pengunjung sejak kebenaran semula rentas negeri oleh kerajaan pada 11 Oktober lalu.

Yang Dipertua Majlis Per bandaran Kemaman (MPK), Juzman Ibrahim berkata, secara purata hampir 2,000 orang mengunjungi zoo mini itu pada setiap hari sejak lebih dua minggu lalu.

"Pada cuti hujung minggu dan cuti am termasuk Mauli dur Rasul baru-baru ini, kita menerima hampir 2,500 pengunjung.

"Kita menjangkakan kedatangan pengunjung dalam kuan titt hampir sama pada cuti pera sama yaan, Deepavali pada Khamis depan," katanya di sini semalam. 

Juzman berkata, berikutan sambutan memberangsangkan itu, MPK sebagai agensi pen gendall Zoo Mini Kemaman menyasarkan kehadiran pengun jung mencecah 200,000 orang menjelang hujung tahun ini. 

Jelas beliau, la menyamai purata kedatangan pengun jung tahunan df 200 mini pada tahun-tahun sebelum ini.

"Kita juga menawarkan kadar caj kemasukan Istimewa iaitu RMS untuk dewasa dan RM3 (kanak-kanak) sehingga hujung tahun ini.

"Zoo ini memiliki kebih 400 spesies halwan termasuk burung cenderawasih, harimau Malaya buaya, orang hutan dan burung merak," katanya

Juzman berkata, zoo mini tersebut juga bakal memiliki lebih banyak koleksi haiwan ba haru tidak lama lagi berikutan - program pertukaran dengan Zoo Melaka pada masa terdekat.

No comments:

Post a Comment