Translate

Wednesday, October 26, 2022

Ismail Sabri jamin pembangunan luar bandar terus diperkasa

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KEMAMAN – Pembangunan luar bandar dijamin akan terus diperkasa sekiranya Barisan Nasional (BN) diberi mandat menerajui negara pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, beliau amat cakna dengan pembangunan luar bandar kerana bukan sahaja berasal dari kampung, malah pernah menjadi Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah.

Beliau berkata, pembangunan luar bandar sentiasa diberi perhatian, malah peruntukannya telah dipertingkatkan lagi pada pembentangan Bajet 2023 baru-baru ini.

“Peruntukan Ketengah (Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah) misalnya akan dinaikkan kepada RM56 juta pada tahun depan berbanding RM39 juta pada tahun ini.

“Segala pembangunan dan perancangan ini akan diteruskan dengan syarat kerajaan di bawah kepimpinan saya bersama parti berwarna biru (BN) menguasai Putrajaya,” katanya di Bandar Seri Bandi di sini hari ini.

Beliau berkata demikian pada program Ramah Mesra bersama warga Lembaga Kemajuan Terenganu Tengah (Ketengah).

Dalam perkembangan sama, Ismail Sabri memuji komitmen Ketengah dan Pengerusinya, Datuk Seri Ahmad Said atas kejayaan memajukan kawasan wilayah itu seluas 650,000 hektar di pedalaman daerah ini, Dungun dan Hulu Terengganu.

Beliau berkata, program pembangunan ekonomi dan sosial dilaksanakan Ketengah terbabit telah memberi manfaat kepada 168,000 penduduk. – KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment