Translate

Tuesday, June 27, 2017

Polis Terengganu keluarkan 664 kompaun kesalahan trafik kepada pelesit rempit

Oleh MOHD. AZLI ADLAN


SETIU - Aktiviti pelesit rempit yang mengambil kesempatan berlumba haram di sekitar negeri ini pada setiap malam terutama sewaktu umat Islam sedang bersolat sunat terawih sepanjang bulan Ramadan ini mendapat perhatian serius Polis Terengganu.
Ketua Polis Terengganu, Datuk Aidi Ismail berkata, pihaknya telah melakukan 29 kali operasi bersepadu untuk menggempur kegiatan pelesit rempit tersebut di kesemua daerah di negeri ini sejak awal Ramadan ini.
"Sebanyak 664 kompaun telah dikeluarkan atas pelbagai kesalahan trafik seperti memandu dalam keadaan berbahaya, tidak mempunyai lesen memandu dan tiada cukai jalan sepanjang operasi terbabit.
"Selain itu, 12 buah motosikal yang ditunggang untuk kegiatan lumba haram tersebut juga telah disita," katanya selepas menyaksikan majlis serah terima tugas Ketua Polis Daerah Setiu antara Deputi Superintendan Zulkifli Mat Deris dan Asisten Superintendan Burhanuddin Mustapa di Ibu Pejabat Polis Daerah Setiu di sini hari ini.
Aidi berkata, kompaun kesalahan trafik terhadap pelesit rempit berkenaan paling banyak dikeluarkan di daerah Kuala Terengganu iaitu 401 diikuti Marang (135), Kemaman (45), Dungun (42), Hulu Terengganu (23) dan Setiu (18). - K! ONLINE

No comments:

Post a Comment