Translate

Sunday, August 14, 2022

Maut dalam perjalanan sertai perhimpunan Yamaha RXZ

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

HULU TERENGGANU – Hasrat seorang buruh untuk menyertai program bermotosikal Yamaha RXZ di Kuala Nerus esok tidak kesampaian apabila dia maut dalam kemalangan di Kilometer 397.6, Lebuh Raya Pantai Timur 2 berhampiran Ajil di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 3.30 pagi itu, mangsa, Mohd. Nazli Dasuki, 40, meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mad Daud berkata, sewaktu kejadian, penunggang motosikal Yamaha RXZ itu sedang berkonvoi bersama 18 rakannya yang turut menunggang motosikal jenis sama.

“Sebanyak empat kenderaan pacuan empat roda turut serta dalam konvoi tersebut dari Tanjung Karang, Selangor.

“Mereka dikatakan dalam perjalanan menyertai program Perhimpunan Rakan Motosikal RXZ 4.0 di Gong Badak, Kuala Nerus yang dijadual berlangsung esok (hari ini),” katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, konvoi motosikal Yahama RXZ berkenaan dikatakan bergerak dari Tanjung Karang pada pukul 6 petang semalam.

Tambah beliau, sewaktu tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggangi Mohd. Nazli dikatakan tiba-tiba hilang kawalan lalu terjatuh.

“Mayat mangsa telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Hulu Terengganu,” katanya. – KOSMO!

No comments:

Post a Comment