Translate

Wednesday, August 3, 2022

Lapan lelaki didakwa bergaduh depan kedai makan

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KUALA TERENGGANU – Lapan lelaki dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan bergaduh di hadapan kedai makan di Kuala Ibai di sini pada minggu lalu.

ADVERTISEMENT

Lima tertuduh iaitu Lee Soon Li, 24; Muhammad Adam Mikhail, 27; Peter Gumbang Sigai, 25, dan Sia Wei Jun, 23, membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Noor Mazrinie Mahmood.

Tiga lagi tertuduh iaitu Nurul Shahrizal Mohd., 41; Mohd. Kazman Ishak, 36; dan Mohd. Saddam Ishak, 31, pula tidak mengaku bersalah.

Berdasarkan pertuduhan, kelapan-lapan tertuduh didakwa melakukan gaduh gempur di hadapan sebuah restoran di Kuala Ibai di sini pada pukul 8.15 malam, 28 Julai lalu.

Mereka dituduh mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga enam bulan atau denda maksimum RM1,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Kosmo! semalam melaporkan Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din berkata, perselisihan faham berhubung tempat letak kenderaan punca pergaduhan dua kumpulan tersebut.

Terdahulu satu klip video berdurasi 23 saat yang memaparkan pergaduhan di restoran berkenaan tular di media sosial. – KOSMO! ONLINE.

No comments:

Post a Comment