Translate

Monday, April 11, 2022

Dua penjenayah ditembak merupakan anggota sindiket dadah terbesar di Terengganu

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KUALA TERENGGANU – Dua penjenayah yang ditembak mati polis di Jalan Kuala Berang berhampiran Kampung Wakaf Beruas di sini pada kelmarin dikenal pasti sebagai anggota sindiket dadah antara terbesar di Terengganu.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Rohaimi Md. Isa berkata, kedua-dua lelaki tersebut dikenali sebagai Pendi Buaya, 25, dan Nuar Taman, 29, merupakan suspek utama kes pembunuhan seorang penganggur berusia 41 tahun yang ditembak mati di Pasir Tinggi, Hulu Terengganu pada 5 Mac lalu.

“Mereka sebelum ini diburu kerana disyaki terlibat dalam kes pembunuhan tersebut yang dipercayai bermotifkan pertikaian berkaitan dadah.

“Kedua-dua penjenayah yang ditembak mati tersebut juga dipercayai sudah 10 tahun terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah di sekitar negeri ini,” katanya selepas menyaksikan majlis serah tugas Ketua Siasatan Jenayah Terengganu di sini hari ini.

Kosmo! pada 7 Mac lalu melaporkan seorang lelaki maut akibat terkena dua das tembakan dilepaskan dua lelaki bermotosikal dalam kejadian pada 5 Mac lalu di tepi jalan berhampiran Kampung Pasir Tinggi, dekat sini.

Kedua-dua suspek kes pembunuhan itu kemudiannya mati ditembak sepasukan polis ketika cuba melarikan diri dengan kereta Honda Civic kemudiannya pada pukul 11.30 pagi, Selasa lalu.

Rohaimi berkata, hasil pemeriksaan pada tubuh kedua-dua suspek kenderaan Honda Civic dinaiki mereka menjumpai dua pucuk pistol jenis Revolver 0.38 dan 20 paket dadah jenis syabu dan 14 botol dadah jenis heroin. – KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment