Translate

Wednesday, April 4, 2012

Lima pusat perjudian kafe siber diserbu

TAPAH - Sebanyak lima pusat perjudian berkomputer yang berselindung di sebalik kafe siber di sekitar pekan Bidor diserbu polis kelmarin.

Dalam serbuan pukul 3 petang itu, sebanyak 111 unit komputer yang mempunyai permainan berunsur perjudian bernilai lebih RM222,000 dirampas.

Ketua Polis daerah, Superintendan D.  Som   Sak  berkata, wang tunai RM3,166 yang disyaki hasil perjudian turut dirampas manakala empat lelaki berusia 20-an dipercayai penjaga premis ditahan.

"Lima premis perjudian ini dilengkapi sistem kamera litar tertutup tetapi mereka gagal menghidu kehadiran anggota polis yang berpakaian preman," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Turut hadir, timbalannya, Deputi Superintendan Abdullah Arshad.

Som Sak berkata, tiga daripada lima kafe siber berkenaan merupakan pusat perjudian tegar kerana terus menjalankan perniagaan haram itu walaupun pernah diserbu beberapa kali sebelum ini.

Beliau berkata, kesemua suspek ditahan reman sehingga 6 April dan kes disiasat di bawah Seksyen 4B (a) Akta Rumah Perjudian Terbuka 1953 yang membawa hukuman denda RM10,000 bagi setiap mesin judi atau penjara lima tahun atau kedua-duanya sekali.

No comments:

Post a Comment