Translate

Sunday, March 20, 2022

Sakit jantung dipercayai punca pelatih ILP meninggal dunia

 

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KUALA NERUS – Seorang pelatih hanya sempat seminggu menyambung pengajian selepas ditemui meninggal dunia dipercayai akibat penyakit jantung di asrama Institut Latihan Perindustrian (ILP) Gong Badak, di sini hari ini.

Muhammad Faiz Hakimi Che Mansor, 18, dipercayai rebah di dalam bilik air asrama lelaki institut latihan berkenaan kira-kira pukul 1 tengah hari.

Abang mangsa, Mohd. Fadli, 32, berkata, Muhammad Faiz Hakimi yang merupakan anak bongsu daripada lima beradik mempunyai sejarah penyakit jantung sejak kecil.

“Walaupun keadaan kesihatannya tidak memuaskan, adik begitu berminat untuk melanjutkan pelajaran ke ILP.

“Pada mulanya dia ditawarkan ke kursus sijil perkayuan sebelum ditukarkan kepada kursus sijil komputer kerana keadaan kesihatan dan minatnya,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di sini hari ini.

Ujar Mohd. Fadli, Muhammad Faiz Hakimi baru mendaftar di ILP Gong Badak pada minggu lalu.

Katanya, dia dan ahli keluarga yang menetap di Kampung Paya, Teluk Ketapang di sini bergegas ke ILP Gong Badak sebaik dimaklumkan kejadian menimpa adik lelaki pada pukul 1.30 tengah hari.

Mayat mangsa dihantar ke Unit Forensik Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu untuk dibedah siasat. – KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment