Translate

Tuesday, April 22, 2014

Polis cekup GRO leka layan pelanggan

KLANG - Keasyikan 19 gadis pelayan pelanggan (GRO) yang sedang melayan pelanggan masing-masing terbantut apabila pusat hiburan tersebut diserbu polis dalam satu operasi di Jalan Pasar, Bandar Baru Klang di sini semalam.

Pengawai Turus Bahagian Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Selangor, Deputi Superintendan Rohan Shah Ahmah, operasi diberi nama Ops. Noda semalam dua jam bermula pukul 12 tengah malam itu disertai lima pegawai dan 18 anggota.

Menurutnya, ketika diserbu, kesemua GRO dalam pusat hiburan tersebut sedang leka melayan pelanggan masing-masing dan bergamam apabila melihat kehadiran anggota polis.

"Kami berjaya menahan sejumlah 19 GRO berusia antara 19 dan 38 tahun terdiri daripada 10 wanita Thailand, lapan warga Vietnam dan seorang warga Indonesia.

"Siasatan lanjut mendapati premis berkenaan beroperasi tanpa lesen selain GRO tersebut menyalah guna pas lawatan sosial untuk bekerja di negara ini," katanya kepada Kosmo! Ahad di sin semalam.

Menurutnya, polis turut menahan seorang lelaki berusia 38 tahun yang dipercayai penjaga pusat hiburan itu selain merampas peralatan sistem audio premis berkenaan.

No comments:

Post a Comment