Translate

Monday, December 12, 2011

Chef Riz kini suami Ana Dahlia

 Oleh MOHD.AZLI ADLAN
azli.adlan@kosmo.com.my

TAIPING - Dengan sekali lafaz, juri rancangan realiti pencarian tukang masak selebriti, Masterchef, Chef Riz, 29, atau nama sebenarnya, Mohd. Nadzri sah menjadi suami kepada pelakon, Ana Dahlia, 28, semalam
.
Pasangan itu dinikahkan oleh Naib Kadi Kampung Batu 8, Changkat Jering, Nawi Osman di rumah pengantin perempuan di Kampung Bendang Siam, Changkat Jering di sini pada pukul 12.25 tengah hari.

Ana Dahlia atau nama sebenarnya Diyana Mastura Jaafar menerima wang hantaran RM20,000 dan mas kahwin RM1,001 serta sebentuk cincin.

Dia yang pernah membintangi filem genre seram Mantra menerima 13 dulang hantaran daripada suaminya dan membalas 15 dulang hantaran bagi pihak pengantin perempuan.

Turut hadir bapa Chef Riz iaitu Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan, ibunya, Norhayati Ayob dan adik dia yang juga pelakon, Serina serta suami, Salahuddin Ghafar Abdullah.

Chef Riz dan Ana Dahlia yang berpakaian sedondon rona putih rekaan Fendi dari butik Syarakim bersyukur hasrat mereka untuk disatukan setelah hampir setahun bercinta termakbul.

Pasangan merpati dua sejoli itu kemudiannya diraikan dalam majlis persandingan di Dewan Banquet Menara Kamalbina di sini pada pukul 8.30 malam tadi.

No comments:

Post a Comment