Translate

Wednesday, March 6, 2013

Pengarah Hospital Taiping parah ditetak staf sendiri

 Oleh MOHD. AZLI ADLAN
azli.adlan@kosmo.com.my

TAIPING – Gara-gara perbalahan mengenai masalah di tempat kerja, Pengarah Hospital Taiping, Dr. Mohd. Yassim Abdul Rahman cedera parah ditetak dengan parang oleh kakitangannya sendiri di ruang legar hospital itu di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 11.20 pagi itu, Mohd. Yassim, 50-an, mengalami kecederaan di beberapa bahagian badan, kepala dan tangan akibat ditetak oleh kakitangan Jabatan Pengimejan dan Diagnostik terbabit.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusof Mohd. Diah berkata, sebelum kejadian, mangsa telah mengarahkan suspek yang berusia 53 tahun berpindah ke unit lain.

“Pada pagi tadi (semalam), mangsa telah menemui kakitangan tersebut dan meminta dia mengosongkan pejabatnya dengan segera.

“Suspek yang tidak berpuas hati telah meninggalkan pejabatnya namun kembali semula dengan sebilah parang lalu menetak mangsa yang sedang berjalan di ruang legar hospital,” katanya kepada Kosmo! di sini semalam.

Yusof memberitahu, Mohd. Yassim kemudian diselamatkan oleh beberapa kakitangan hospital manakala suspek bertindak melarikan diri.

Beliau berkata, mangsa yang turut patah tulang lengan telah dipindahkan ke Hospital Selayang, Selangor untuk rawatan lanjut dan dilaporkan dalam keadaan stabil.

"Suspek dipercayai berada di sekitar bandar Taiping dan kita meminta agar dia menyerah diri di balai polis berdekatan," ujarnya.

No comments:

Post a Comment