Translate

Monday, July 27, 2020

Polis tumpas sindiket dadah RM1.5 juta didalangi tiga beranak

Oleh MOHD AZLI ADLAN

KEMAMAN – Tembelang sebuah keluarga yang tiba-tiba menjadi kaya-raya sejak setahun setengah lalu terbongkar selepas penahanan tiga sekeluarga di Taman Rayhat Makmur, Chukai di sini semalam.

Dalam serbuan pada pukul 1.45 pagi itu, seorang lelaki berusia 52 tahun ditahan bersama isterinya dan anak sulungnya yang masing-masing berusia 48 tahun dan 22 tahun kerana disyaki terlibat dalam pengedaran dadah.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata, serbuan itu berjaya merampas ketulan kristal dan pil yang disyaki dadah jenis syabu dan pil kuda, wang tunai dan pelbagai kenderaan yang bernilai keseluruhan kira-kira RM1.5 juta.

“Serbuan tersebut berjaya menemui tujuh paket berisi kristal disyaki syabu dan 51 paket berisi 10,098 biji pil dipercayai pil kuda yang dijumpai di dalam laci gerobok kayu di salah sebuah bilik di rumah mereka.

“Wang tunai RM321,000 yang tersimpan di dalam almari pakaian turut di sita selain 14 kenderaan termasuk kereta mewah seperti Nissan Fairlady, BMW 5 Series dan motosikal Y15,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Kemaman di sini hari ini.

Roslee berkata, serbuan kedua di sebuah rumah berhampiran pada pukul 6 petang hari sama pula telah menemui wang tunai berjumlah RM7,415 namun pemiliknya yang dipercayai rakan sejenayah keluarga itu berjaya melarikan diri. – K! ONLINE

No comments:

Post a Comment