Translate

Friday, June 26, 2015

Hiasan dinding Belka hiasi Surau Nur Baiduri


PUCHONG - Surau Nur Baiduri, Pangsapuri Baiduri Courts, Bandar Bukit Puchong 2 di sini diceriakan dengan hiasan dinding diperbuat daripada gentian kapas sumbangan syarikat pembekal produk dan perkhidmatan hiasan rumah, Belka Marketing.

Ketua Pegawai Eksekutif Belka Marketing, Calvin Tan berkata, pemasangan hiasan dinding yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi dengan menggunakan teknologi Australia itu meliputi kira-kira 27.87 meter persegi dinding dalaman surau tersebut.

"Penajaan hiasan dinding Belka yang merupakan alternatif kepada cat dan kertas dinding tersebut merupakan program tanggungjawab sosial korporat kami kepada penduduk setempat.

"Kami memilih hiasan dinding berwarna biru yang mampu memberikan rasa tenang kepada penduduk beragama Islam demi keselesaan mereka untuk menunaikan ibadah terutama pada bulan Ramadan yang bakal tiba tidak lama lagi," katanya melakukan kerja-kerja memasang hiasan dinding itu sempena program Bersih, Ceria dan Harmoni di sini semalam.

Turut hadir Pengerusi Surau Nur Baiduri, Roslee Isman dan Pengerusi Jawatankuasa Majlis Penduduk Pangsapuri Baiduri Courts, Engku Muhammad Adli Engku Azman.

Calvin memberitahu antara ciri-ciri istimewa hiasan dinding keluaran syarikatnya tersebut ialah dapat mengekalkan suhu bilik, antistatik terhadap habuk, antiserangga, tahan sekurang-kurangnya 10 tahun, kedap bunyi dan kalis api.

No comments:

Post a Comment