Translate

Wednesday, June 6, 2012

1,800 peserta ladang PPPNP dapat durian runtuh

IPOH - Seramai 1,800 peserta ladang sosial kelolaan Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak ( PPPNP ) dijangka menerima 'durian runtuh' daripada agihan keuntungan yang bakal diumumkan hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif  PPPNP , Ahmad Rizal Abdul Rahman (gambar) berkata, agihan keuntungan tersebut dijangka tertinggi pernah diagihkan sepanjang lebih 15 tahun pembukaan ladang sosial terbabit.

"Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir selaku Pengerusi  PPPNP  akan menyampaikan agihan keuntungan terbesar itu di kediaman rasmi beliau di sini esok (hari ini).

"Agihan keuntungan ini satu penghargaan kepada semua peserta ladang sosial terbabit dan kakitangan  PPPNP  yang bekerja keras menjana keuntungan besar pada tahun lalu," katanya ketika dihubungi Kosmo!Ahad di sini semalam.

Ahmad Rizal berkata, pengagihan keuntungan berkenaan dinikmati peserta ladang rakyat, ladang pahlawan dan ladang usahawan pahlawan yang rata-ratanya mengusahakan kelapa sawit.

Menurut beliau, kebanyakan peserta ladang sosial itu terdiri daripada golongan miskin, bekas tentera dan polis serta kakitangan kerajaan yang berpangkat rendah.

No comments:

Post a Comment