Translate

Saturday, May 23, 2009

Cinta Adlin-Emelda ke Jinjang Pelamin


MOHD.AZLI ADLAN
azli.adlan@kosmo.com.my

IPOH - Dengan sekali lafaz, pengkritik tetap Akademi Fantasia (AF7), Adlin Aman Ramli, 36, sah menjadi suami kepada pelakon, Emelda Rosmila Abdul Hamid, 29, pada majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid An-Nur, Batu 8, Ulu Kinta dekat sini semalam.

Pasangan itu dinikahkan oleh Pegawai Nikah, Cerai dan Rujuk Pasukan Gerakan Am (PGA) Ulu Kinta, Zainudin Abdul Arshad dengan disaksikan keluarga kedua-dua belah pihak iaitu sehari sebelum ulang tahun kelahiran Adlin ke-37 hari ini.

Elmelda Rosmila yang juga adik ipar kepada pengacara AF7, AC Mizal, menerima wang hantaran RM30,000 beserta mas kahwin RM1,001 dan sembilan dulang hantaran berbalas tujuh.

Turut hadir ibu Adlin, pelakon veteran, Ruminah Sidek, kakak Emelda, pelakon Emylia Rosnaida, AC Mizal, pelakon, Akashah dan penerbit filem, Raja Azmi.

Adlin dan Emelda yang mengenakan persalinan putih lega kerana impian mereka untuk berumahtangga selepas empat tahun bercinta termakbul.

Namun begitu, Emelda kelihatan sebak kerana terkenangkan arwah ayahnya, Abdul Hamid Md. Ally yang meninggal dunia 2 Februari tahun lalu dan tidak dapat meraikan hari bahagianya.

Kedua-dua mempelai dirai dalam majlis berinai besar pada malam sama di rumah pusaka peninggalan arwah ayah Emelda di Kampung Melayu, Batu 8, Chemor.

Majlis persandingan pihak perempuan yang berkonsepkan tradisional klasik akan diadakan malam ini di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan sementara majlis resepsi di Kuala Lumpur pada 11 Jun.

Persandingan pihak lelaki pula yang berkonsep Jawa dijadual diadakan di rumah keluarga Adlin di Meru, Klang pada 21 Jun.

No comments:

Post a Comment