Translate

Friday, July 28, 2017

Buruh didakwa bunuh anak tiri

Oleh MOHD. AZLI ADLAN


SETIU - Seorang buruh dihadapkan ke Mahkamah Maajistret di sini hari ini atas pertuduhan membunuh anak tirinya yang berumur lima tahun di Felda Tenang, Pasir Akar, Besut pada akhir bulan lalu.
Rosmanan Abd. Rahman, 38, yang berpakaian lokap berwarna oren tidak membuat sebarang pengakuan selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Tuan Ruzuaini Tuan Lah.
Berdasarkan kertas pertuduhan, dia didakwa membunuh Muhammad Hairil Amsyar Abdul Rahman di 218, Felda Tenang, Pasir Akar, Besut pada pukul 3.30 pagi, 28 Jun 2017.
Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.
Kosmo! 30 Jun lalu melaporkan Muhammad Hairil Amsyar ditemui mati dengan beberapa kesan lebam baharu dan lama pada badan dipercayai didera bapa tirinya.
Rosmanan pada mulanya mendakwa anak tirinya itu mengalami kecederaan tersebut akibat dihempap motosikal yang mereka naiki beberapa jam sebelum itu.
Begitupun, pegawai perubatan Hospital Besut yang mencurigai punca kematian kanak-kanak terbabit selepas menjumpai beberapa kesan lebam baharu dan lama pada beberapa anggota badan mangsa telah membuat laporan polis. - K! ONLINE

No comments:

Post a Comment