Translate

Tuesday, August 9, 2016

Lelaki aktif edar dadah 
di Besut ditahan

KUALA TERENGGANU – Seorang lelaki disyaki pengedar dadah yang aktif di daerah Besut ditahan dalam serbuan di hadapan sebuah rumah di Kampung Gong Jaya, Kampung Raja dekat Besut pada Jumaat lalu.

Dalam serbuan pada pukul 11 pagi itu, anggota polis turut merampas 474 pil kuda seberat 55.2 gram  bernilai RM3,535 yang disimpan di dalam beg pinggang milik suspek.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, sepasukan polis yang melihat kelibat lelaki itu yang sedang menunggang motosikal Honda C70 dalam keadaan mencurigakan bertindak mengarahkannya berhenti bagi tujuan pemeriksaan.

“Suspek cuba melarikan diri selain bertindak membuang satu beg pinggang ke tanah.

“Begitupun, suspek berjaya juga ditahan dan pemeriksaan di dalam beg terbabit menemui dua peket plastik biru yang mengandungi 198 pil berwarna merah serta dua pil berwarna hijau dipercayai pil kuda.

“Turut ditemui dalam beg itu ialah tujuh tiub straw yang masing-masing mengandungi 10 biji pil berwarna merah dan empat tiub straw lain yang setiap satunya mengandungi empat biji pil berwarna hijau yang juga dipercayai pil kuda,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

No comments:

Post a Comment